120 km World Tour en (pro)-continentale ploegen

  Maandag 31 juli – 120 km World Tour en (pro)-continentale ploegen

  Als absolute knaller sluiten we het Draai maandagprogramma af met een koers voor profrenners volgens een nieuwe opzet. Een koers over 120 km op een nieuwe stadsomloop van ruim 4 kilometer. Met start en finish op de altijd drukke Kade.

  WorldTour en (Pro-) Continentale ploegen

  We willen “echte koers” brengen voor de liefhebbers en de fans. Een wedstrijd die ergens over gaat, met een zeer rijk gevulde premie- en prijzenpot. We hebben daarbij als ambitie om een sterk rennersveld neer te zetten bestaande uit WorldTour en (Pro-) Continentale ploegen. We richten ons in eerste instantie op de Nederlandse en Belgische ploegen. Stuk voor stuk uiterst sterke ploegen, die weten hoe je een wedstrijd moet rijden en hoe je koers kunt maken. Ook buitenlandse ploegen staan op ons verlanglijstje en weten ons te vinden.

  Na onze traditionele presentatie van de renners op een bomvolle Kade, verwachten we een spannend koersverloop, waarin alle ploegen alles op alles zullen zetten om op de juiste momenten een “mannetje mee te hebben zitten”. En waarbij om iedere premie gestreden wordt tot op de meet. Wij kijken in ieder geval uit naar 100% topsport met snelheid, sfeer en sensatie. U ook?

  We realiseren ons dat dit een gewaagde stap is. En tegelijk hebben we er vertrouwen in om op basis ons merk De Draai, de komende jaren een vernieuwde koersreputatie op te gaan bouwen. De eerste reacties vanuit de wielerwereld zijn in ieder geval positief!

  Rider information

  Permanence address (registration and dress/shower facilities)

  • Herstaco Stadion Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal
  • Accessible on race day via A17, exit 20 “Borchwerf”

  Race start

  • 31st July, 18:30h start
  • 30 rounds, 120 kilometres
  • Winner ceremony, 22:00 approx
  • KNWU race rules apply

  Contact and further information: wil.buurstee@dedraai.nl