Op ons Fujifilm Instax (tag) Wielerplein, op de oude laaddocks van het EKP gebouw, vind je een ZWIFT podium. Oftewel virtueel fietsen op 4 fietsen. ZWIFT is een online wielerwereld die iedereen in staat stelt om te trainen, fit te worden of wedstrijden te rijden. En dat met renners en rensters over de hele wereld, van liefhebber tot professional.

We hebben de gehele dag de mogelijkheid voor iedereen om kennis te maken met ZWIFT. Je mag elk moment opstappen! Voor iedereen zijn er gedurende de gehele dag leuke goodies te verdienen. Direct aan het ZWIFT podium is een mooi terras ingericht zodat je lekker kunt uitrusten en kunt kijken naar de actie op het podium.

Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten zoals een workout met Puck Moonen. Je kunt deze workout samen met Puck op ZWIFT winnen (houdt onze social media in samenwerking met World Bike Relief in de gaten!). Oud profrenner en Tour de France topper Steven Rooks geeft een presentatie en begeleidt een ZWIFT sessie vanuit zijn passie om iedereen op de fiets gezond en fit te laten zijn. Er is een warm up ride met professionals (zoals Sjoerd van Ginneken, Stan Godrie en Piotr Havik), signeersessies, clinics en KOM races eindigend met een finale voor de 4 snelsten van de dag.

Vanaf 11:00 uur tot 21:00 uur is het ZWIFT podium geopend voor iedereen die ZWIFT wil proberen. Tijdens de dag ziet het programma er als volgt uit:

  • 13:00 uur – ZWIFT race met fixed gear renners van Team F.A.S.T. Amsterdam
  • 14:45 uur – introductie ZWIFT Academy (Train like pro and earn a pro contract)
  • 15:00 uur – KOM challenges voor Nieuwelingen en Junioren
  • 17:00 uur – Presentatie en clinic door Steven Rooks
  • 17:30 uur – KOM challenge finale
  • 18:00 uur – Pro warm up ride en signeersessie met o.a. Sjoerd van Ginneken
  • 19:30 uur – Workout met Puck! Inclusief signeersessie.

Alle activiteiten zijn powered by ZWIFT, WAHOO en World Bike Relief (allemaal ff taggen).