Veelgestelde vragen

4 & 5 augustus 2019

Veelgestelde vragen

Vindt hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Je kunt jouw auto het beste parkeren in de daartoe bestemde vakken aan de openbare weg of in één van de Roosendaalse parkeergarages Biggelaar, Nieuwe Markt, Roselaar (let op de sluitingstijden!) en de parkeerplaats naast het Emile van Loon park.

Ik ben geaccrediteerd. Waar kan ik m’n pas ophalen?

Ben je geaccrediteerd voor de Draai? Dan kun je jouw accreditatie uitsluitend ophalen bij het Herstaco Stadion.

Taxi bestellen?

Maak gebruik van de diensten van onze ‘preferred supplier’ Taxi De Groen. Al meer dan 50 jaar een begrip in Roosendaal en omstreken als het gaat om service en kwaliteit. Bel: 0165 53 34 34 of ga naar www.taxidegroen.nl.

Hoe kom ik per OV naar de Draai?

Plan jouw reis vooraf op www.ns.nl of www.9292ov.nl
Vanaf het NS station Roosendaal kun je op twee manieren naar het evenemententerrein. Er is een passerelle over het spoor, waarna je via de Industriestraat via de kassapost het terrein op kunt. Via de Stationsstraat kun je via het tunneltje onder het spoor door en kom je bij de kassapost Kade.

Overige vragen

Parkeren partners

Vanuit Bergen op Zoom: Vanaf de a17, neem afslag 20 (ter hoogte van de Burger King), einde uitrit rechtsaf: Stepvelden. Vervolgens Stepvelden uitrijden tot T-splitsing. Rechtsaf naar Borchwerf. U kunt parkeren ter hoogte van het Herstaco Stadion.

Weersomstandigheden

Het is mogelijk dat tijdens De Draai een hoge temperatuur wordt afgegeven. Indien dit het geval is, wordt onze EHBO extra bemand en zorgen wij voor voldoende schaduwplekken. Graag delen wij ook met jou wat belangrijke punten waar je op kunt letten als je ons evenement bezoekt.

Zorg dat je voldoende water drinkt en voeding tot je neemt, om te voorkomen dat je uitdroogt of een mineralen tekort krijgt. In ons huisreglement (bij alle ingangen te lezen) staat dat het niet is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen op het evenemententerrein. Echter bij deze temperaturen is het wel toegestaan zelf water mee te nemen.

Draag luchtige kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon (denk ook aan een hoofddeksel).

Als je jezelf onwel voelt, zoek dan een koele plek waar je kunt uitrusten en water drinkt. De diverse horecagelegenheden bieden voldoende schaduwmogelijkheden.

Alcohol en hitte gaan niet goed samen.

Stimulerende middelen als drugs of cafeïne houdende dranken leiden tot extra risico op oververhitting.

Meer informatie kun je krijgen bij jouw regionale GGD of bij het Nederlands Rode Kruis.

Bewoners op het parcours

Mag ik het terrein op als bewoner?

Ja, neem je legitimatie mee (deze moet je altijd bij hebben) en een bewijs dat je op dit adres woont (bijvoorbeeld een geadresseerde brief).

Meer informatie voor bewoners, klik hier.

Pers en geaccrediteerden

Informatie voor de pers en geaccrediteerden

Jouw accreditatie (indien aangevraagd via de link) ligt op 5 augustus 2019 gereed bij de accreditatie stand bij het Herstaco Stadion. Parkeren kan bij Het Herstaco stadion welke vrij bereikbaar is via de Borchwerf (A17, afrit 20). (let op, wel betaald parkeren!). Je kunt hier de accreditatie ophalen waarmee je toegang krijgt tot het parcours via het Herstaco Stadion. Je moet jezelf dus eerst melden (vanaf 08:30u) bij de accreditatie stand om de pas op te halen en je kunt niet via andere kassaposten naar binnen zonder deze accreditatie. Zorg ervoor dat je jouw legitimatie bij je hebt, indien nodig worden er controles uitgevoerd op de accreditatie. Medewerkers van mediabedrijven en persdiensten adviseren wij hun perskaart bij zich te hebben.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze persvoorlichter Pascal de Geus via +316 431 639 83 of pascal@dedraai.nl

Parcours

Meer informatie

De parcours kaart met info over kassapunten, taxistandplaatsen, fietsenstalling, VIP-locaties en evenementenlocatie vind je hier.