Fixed Gear Race

Maandag 31 juli – Fixed Gear Race

Dit jaar organiseren we voor het eerst, in samenwerking met NL Crit Series, een Fixed Gear race. Fixed Gear is een spectaculaire en groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en Londen waar een subcultuur ontstond uit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling.

Fixed Gear Racing
Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn, London, Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau! Omdat Fixed Gear renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een zogenaamd warm- up area ingericht waarin alle renners zichzelf op “de rollen” kunnen warmrijden.

Een fixed gear wedstrijd kent haar eigen opvallende gebruiken waaronder zeer energieke speakers die het publiek betrekken bij de race en een huldiging na afloop waarbij alle riders bij elkaar komen om de afloop van de race te vieren.

Rider information

Permanence address (registration and dress/shower facilities)

  • Herstaco Stadion Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal
  • Accessible on race day via A17, exit 20 “Borchwerf”

Race start

  • 31st July, 16:50h start
  • 19 rounds, 45 minutes race time
  • NL Crit Series race rules apply

Contact and further information: patrick.t.hart@dedraai.nl / nlcritseries@gmail.com