Dit jaar hebben we een primeur in Roosendaal. De Fixed Gear Race meetellend voor de Fixed Nations Cup

Dit jaar organiseren we wederom met onze partner NL Crit Series, twee Fixed Gear races, namelijk een damesveld en een herenveld. Fixed Gear is een spectaculaire en snel groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en London, waar een subcultuur ontstond uit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling.

Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn, Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau! Omdat Fixed Gear renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een  warm- up area ingericht waarin alle renners zichzelf op “de rollen” kunnen warmrijden.

Absolute wereldtop 

De eerste editie tijdens De Draai van 2017 heeft voor veel mond op mond reclame gezorgd in het internationale peloton. We zijn supertrots te kunnen melden dat de absolute fixed gear wereldtop, acte de présence geeft op De Draai in Roosendaal op maandag 6 augustus. De Draai zal daarnaast als enige wedstrijd in Nederland meetellen voor de Fixed Nations Cup 2019 in Dijon (FR). De renners kunnen tijdens De Draai punten halen die meetellen voor de kwalificatie voor deze landenwedstrijd.

Kwalificatierace op de WielerExperience Roosendaal en Clinic!

Op zondag 5 augustus voor de races tijdens Draai van de Kaai wordt er een Men’s B-race gehouden op de WielerExperience Roosendaal, die tevens dienst doet als Kwalificatierace voor de Men’s A-race.

De eerste 5 finishers in deze race krijgen een ticket voor de Men’s A race op maandag 6 augustus. Tevens zal NL-Crit Series op zondag een Fixed Gear Clinic verzorgen waar je onder begeleiding van ervaren renners kennis maakt met fixed gear rijden.

Het startschot klinkt op maandag 14.20 uur voor de dames en om 17.35 uur zal het startschot klinken voor de heren. Dat wil je écht niet missen en staat garant voor een wedstrijd waar keihard gestreden gaat worden voor de prijzen en de punten!