Mathieu

van der Poel

naar De Draai!

Mathieu van der Poel start voorlopig als enige criterium in Nederland op De Draai en organisatie aast op meer toppers!

Mathieu van der Poel staat maandag 5 augustus aan de start van de 40e editie van De Draai. Daarmee heeft de ambitieuze criterium organisatie de eerste topper binnen voor het criterium. ‘Mathieu is de eerste topper die we binnengehaald hebben’, laat comitélid Wil Buurstee weten en wij zijn het enige Nederlandse Criterium waar deze alleskunner aan de start zal verschijnen.

De jongste wereldkampioen veldrijden ooit. En in 2018 schreef hij het Europees kampioenschap veldrijden op zijn naam. Daarnaast werd hij vijf keer Nederlands kampioen veldrijden, één keer Nederlands kampioen op de weg en één keer Nederlands kampioen mountainbiken. Afgelopen jaar wist Mathieu 32 van zijn 34 wedstrijden te winnen en werd hij voor de tweede keer Europees kampioen, voor de vijfde keer Nederlands kampioen en voor de tweede keer wereldkampioen. Daarnaast won hij voor de vierde keer het eindklassement van de Superprestige en voor de tweede keer het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Bovendien slaagde hij erin alle acht Superprestigemanches te winnen en daarmee de prestatie van Sven Nys in het seizoen 2006–2007 te evenaren

Midden april won Van der Poel de Brabantse Pijl, nadat hij een week eerder ook al de eerste etappe van de Ronde van de Sarthe had gewonnen. Op 21 april won hij op indrukwekkende wijze ook de Amstel Gold Race.

Van der Poel rijdt voor de Belgische professionele continentale wielerploeg Corendon-Circus